Veilig buiten sporten

Reestdal Outdoor

Reestdal Outdoor is het buitensportbedrijf gelegen op camping 't Reestdal in Balkbrug (Drenthe/Overijssel). Reestdal Outdoor heeft zijn naam te danken aan het prachtige natuurgebied het Reestdal, dat zich kenmerkt door heide, bos en het beekdalriviertje 'De Reest'.

Reestdal Outdoor richt zich op zowel Outdoor sport als op groepsuitjes.

OUTDOOR SPORT

Het doel dat in alle lessen van Reestdal Outdoor naar voren komt is:  actief bezig zijn in de natuur om met plezier af te vallen, spieren te versterken en je conditie een boost te geven!  

Waarom Outdoor sport? 

Overtuiging

Reestdal Outdoor is er van overtuigd dat buiten sporten heerlijk en gezond is! Doordat je buiten sport, krijg je frisse lucht en daglicht, twee essentiële aspecten om je fit en opgewekt te voelen. En waarom zou je de sportschool bezoeken als je hetzelfde resultaat kunt bereiken in de natuur? Waarom trainen op fitnessapparaten als je ook op bankjes, heuvels, trappetjes en met je eigen lichaam kunt trainen?

Het is goed voor je!

Buitensporten is niet alleen leuk, nee ook is aangetoond dat buitensporten leidt tot meer energie en positieve gevoelens (Barton & Pretty, 2010)! Buiten sporten is goed voor de mens! Even lekker het hoofd leegmaken, genieten van de natuur en flink aan de bak, zodat je natijd met een voldaan gevoel op de bank kunt ploffen!

Elk weertype heeft zijn voordeel

Lente, zomer, herfst of winter? Het maakt niks uit! De lessen zullen altijd doorgaan (behalve met onweer). Wij zien weersomstandigheden niet als een belemmering maar juist al een uitdaging. Bij elk weertype zijn er weer andere trainvoordelen en uitdagingen.

GROEPSUITJES

Naast Outdoor sport richt Reestdal Outdoor zich ook op uitjes en feestjes voor jong en oud. Door de mooie faciliteiten die Reestdal Outdoor in combinatie met camping 't Reestdal te bieden heeft zijn er veel mogelijkheden om leuke en sportieve uitjes te organiseren. Het MotorikPark, de Survivalbaan en de natuur worden optimaal benut!