Outdoor sport

Met plezier afvallen, spieren versterken en je conditie een boost geven en dit allemaal in de buitenlucht? Daar richtten de lessen van Reestdal Outdoor zich op!

Waarom Outdoor sport?

Wij zijn er van overtuigd dat buiten sporten heerlijk en gezond is! Doordat je buiten sport, krijg je frisse lucht en daglicht, twee essentiële aspecten om je fit en opgewekt te voelen. En waarom zou je de sportschool bezoeken als je hetzelfde resultaat kunt bereiken in de natuur? Waarom trainen op fitnessapparaten als je ook op bankjes, heuvels, trappetjes en met je eigen lichaam kunt trainen?

Buitensporten is niet alleen leuk, nee ook is aangetoond dat buitensporten leidt tot meer energie en positieve gevoelens (Barton & Pretty, 2010)! Buiten sporten is goed voor de mens! Even lekker het hoofd leegmaken, genieten van de natuur en flink aan de bak, zodat je natijd met een voldaan gevoel op de bank kunt ploffen!

Lente, zomer, herfst of winter? Het maakt niks uit! De lessen zullen altijd doorgaan (behalve met onweer). Wij zien weersomstandigheden niet als een belemmering maar juist al een uitdaging. Bij elk weertype zijn er weer andere trainvoordelen en uitdagingen.

Uitgangspunten in de lessen

  • We werken aan coordinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht (CLUSK- methode).
  • Sport is er voor iedereen
  • Aandacht voor techniek
  • En afwisseling en variatie, geen les is hetzelfde.