Outdoor sport

Met plezier afvallen, spieren versterken en je conditie een boost geven en dit allemaal in de buitenlucht? Daar richtten de lessen van  Reestdal Outdoor zich op!

Waarom Outdoor sport?

 

Overtuiging

Reestdal Outdoor is er van overtuigd dat buiten sporten heerlijk en gezond is! Doordat je buiten sport, krijg je frisse lucht en daglicht, twee essentiële aspecten om je fit en opgewekt te voelen. En waarom zou je de sportschool bezoeken als je hetzelfde resultaat kunt bereiken in de natuur? Waarom trainen op fitnessapparaten als je ook op bankjes, heuvels, trappetjes en met je eigen lichaam kunt trainen?

Het is goed voor je

Buitensporten is niet alleen leuk, nee ook is aangetoond dat buitensporten leidt tot meer energie en positieve gevoelens (Barton & Pretty, 2010)! Buiten sporten is goed voor de mens! Even lekker het hoofd leegmaken, genieten van de natuur en flink aan de bak, zodat je natijd met een voldaan gevoel op de bank kunt ploffen!

Elk weer heeft zijn voordeel

Lente, zomer, herfst of winter? Het maakt niks uit! De lessen zullen altijd doorgaan (behalve met onweer). Wij zien weersomstandigheden niet als een belemmering maar juist al een uitdaging. Bij elk weertype zijn er weer andere trainvoordelen en uitdagingen.

 

Uitgangspunten in de lessen

 

De CLUSK- Methode

Reestdal Outdoor handelt volgens de CLUSK- methode. Reestdal Outdoor gaat voor algehele fitheid! Dit betekend dat er tijdens de lessen aandacht is voor coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Door deze componenten samen te voegen is een optimale fysieke ontwikkeling mogelijk.

Sport is er voor iedereen

Reestdal Outdoor is er voor iedereen: Ben je jong, oud, een beginnende sporter of een ver gevorderde sporter? Het maakt niks uit! De lessen van Reestdal Outdoor zijn zo opgebouwd dat iedereen mee kan doen. Er worden verschillende niveaus aangeboden en jij kunt zelf kiezen welk niveau bij jou past! Ook zijn er verschillende soorten lessen, zo is er een comebackgroep voor de beginnende sporter en is er Outdoor Power Challenge voor de gevorderde.

Techniek

Reestdal Outdoor heeft aandacht voor techniek: wij zijn er van overtuigd dat het beste resultaat behaald wordt als functionele oefeningen goed uitgevoerd worden. Het gaat niet om wie het snelst de oefening uit kan voeren, nee het gaat erom dat je de techniek van de oefening goed beheerst zodat je ook daadwerkelijk de juiste spieren traint. Tijdens de lessen is er dan ook veel aandacht voor het juist uitvoeren van de oefeningen, zodat blessures voorkomen worden.

Afwisseling en variatie

Reestdal Outdoor staat voor afwisseling: Elke les is anders, geen les is hetzelfde daardoor blijft buitensporten leuk! De creativiteit van de trainer zorgt ervoor dat geen les hetzelfde is en dat alle spiergroepen elke les optimaal benut worden.